“Їдемо до Луцька” – день перший, 5 серпня.

"Колумби" у потязі.

“Колумби” у потязі.

Буду намагатись звітувати за  кожний день “життя” табору.

Ранок,Київським потягом прибуває Ігор Галанін, а через годину приміською електричкою всі разом вирушаємо до Луцька. Велотехніка розмістилась у вагоні потяга без особливих проблем і іншим пасажирам не заважала. По дорозі Ігор складав свій лігерад. Рішення їхати потягом, було прийнято з декілька причин- по-перше, було цікаво перевірити можливість розміщення у вагоні електрички такої кількості лігерадів, по-друге,зворотний шлях всі були готові їхати “своїм ходом” і необхідно було зменьшити навантаження учасників велопробігу і останнє – нас мали зустрічати представники Асоціації велосипедистів Луцька о 12 годині. До нашого заходу  долучився голова громадської органіції Спортивний клуб “Ковель” Сергій Панасюк і допоміг провести таку подорож до Луцька.

Від залізничного вокзалу до Театрального майдану ми поїхали не  коротким шляхом, а по вул.Шопена і проспекту Волі, щоб побачити центральну частину міста. Зупинились на Театральному майдані і чекали представників луцьких велосипедистів. Надалі в плани перебування у Луцьку були внесені корективи – не вийшло провести спільний велопробіг центральними вулицями, але велику зацікавленість у Лучан викликала наша велотехніка. Ми розповідали про особливості таких велосипедів, дозволяли поїхатись всім бажаючим. Потім представник Асоціації велосипедистів Луцька провів нашу велоколону до мурів легендарного замку Любарта. Із запропонованих екскурсій ми вибрали музей Луцького підземілля. Екскурсію проводив екскурсовод поважного віку, який з 1989 року, переважно на своєму ентузіазмі,  створює для відвідувачів можливість ознайомитись із цікавими фактами історії Луцька.

Після відвідування замку, у нашому розпорядженні було трішки вільного часу і поступила пропозиція від Ігора Маршалова використати його для купання в річці Стир. Місце для цього обрали на пляжі в кінці центральної алеї міського парку. А в цей час неподолік від нас лунала музика з фестивалю “Бандерштат 2016”. Потім була смачна вечеря від спортивного клубу “Ковель” і коли спека почала зменьшуватись ми вирушили на Ковель.Наша велоколона шла рівно, ніхто не відставав, а швидкість постійно тримали більше 20 км/год. По дорозі зробили декілька зупинок для відпочинку і коли починало темніти, ми доїхали до Ковеля, але до табору базування поїхали не відразу, а ще проїхались центральними вулицями вечірнього міста, зробили фото і відеозапрошення для Ковельчан на наші заходи наступних днів і трошки втомлені, але задоволені повернулись в наше “наметове містечко”. За день проїхали близько 100 км.

До речі, про нас вже пишуть місцеві ЗМІ – публікації на сайті (prokovel.com) від 6.08 і анонс від 4.08.

І пропонуємо Вам коротенький фотозвід.

 

Зустрічаємо Ігора Галаніна.

Зустрічаємо Ігора Галаніна.

Приміська електричка до Луцька.

У вагоні приміської електрички до Луцька.

Ігор складає свій лігерад.

Ігор складає свій лігерад.

У Луцьку.

У Луцьку.

Театральний майдан.

Театральний майдан.

Замок Любарта - пам'ятка архітектури XIV ст.

Замок Любарта – пам’ятка архітектури XIV ст.

Біля музею Луцьке підземілля.

Біля музею Луцьке підземілля.

Одне із приміщень музею підземілля де заборонено фотографувати.

Одне із приміщень музею підземілля де заборонено фотографувати.

Древня будівля підземілля вражає своїми маштабами.

Древня будівля підземілля вражає своїми маштабами.

Замок Любарта.

Замок Любарта.

По дорозі з Луцька.

По дорозі з Луцька до Ковеля.

Тут також відпочивали.

Короткий відпочинок.

Місце для відпочинку за 20 км від Ковеля.

Місце для відпочинку за 20 км від Ковеля.

Приїхали у Ковель.

Приїхали у Ковель.

 

3 коментарі до ““Їдемо до Луцька” – день перший, 5 серпня.

  1. Молодці! Гарно відпочиваєте, шкодую що не зміг приєднатись до вас!
    Приємного вам веловідпочинку

  2. Красиво!! Ждем еще репортажей.
    Прошу прощения, что не смог приехать.
    По времени жуууткая нехватка.

Коментарі закриті.