Овідіопольске ТБ і П.Зотович про лігерадну зустріч у Чехії

6 коментарів до “Овідіопольске ТБ і П.Зотович про лігерадну зустріч у Чехії

  1. Алексей.Может быть, ты не обратил внимание,но я давал интервью ОВИДИОПОЛЬСКОМУ(!!!) телевидению и сожаление высказывалось именно по поводу приостановки проведения фестиваля в Овидиопольском районе.Поэтому расстраиваться не стоит.Там есть другие неточности,например,- я не говорил ей,что веломобиль я изготовил,наоборот указал,что автор из Риги.Кроме того,видеоклип с песней были готовы ДО,а не после фестиваля.Но это,я думаю,незначительные детали,если рассматривать с точки зрения популяризации веломобильного движения.

  2. Рад, что вы зашли. Я не расстраиваюсь.
    Если придираться к деталям, то фразы “не проводятся у нас в районе” не звучало. К тому же как-то странно заниматься популяризацией только Овидиопольском районе, (показывая Чехию, а не фото с поездок по Бессарабии, к примеру). Было бы в Овидиопольском районе 30-40 веломобилистов, тогда было бы понятно. Из сюжета не понятно, что в Украине вне Овидиопольского района также существуют любители такой техники.

    Ну, а если без придирок и по конструктиву, то проводить съезды в одном и том же месте не так интересно, как если бы они проводились в разных местах (в пределах Украины). Вы три раза организовали съезды у себя, и за это лично я очень благодарен. Но, при этом один год у нас выпал, и тогда я понял, что если я хочу, чтобы были съезды, то надо не только ждать, пока их кто-то организует, но и самому браться за это дело. так в 2014-м сбор впервые был у меня. И мы, вроде, решили это ещё в конце похода по Бессарабии, когда никаких печальных событий в стране ещё не происходило.
    К сожалению в этом году никто не взялся организовать съезд у себя, поэтому он опять был у нас (хотя ещё зимой были предпосылки к сбору в Кривом Рогу).
    После второго съезда уже сразу несколько людей изъявили желание организовать встречу у себя (понятно, что собираться у меня в 3-й раз подряд не имеет смысла). Практически каждый может это сделать, показать свой регион и свой взгляд на HPV, при этом, что немаловажно, побыть и в роли организатора и в роли гостя в других регионах. Ну и, кроме того, такой подход позволит лучше узнать свою страну, и не проездом из окна поезда.
    Что до популяризации, то съезды вряд л кого-то убедили сесть на лежачий. Если вы таких знаете – расскажите. Реальная популяризация это личное каждодневное использование HPV, и от такой популяризации людей понемногу прибавляется.

    Не подумайте, что я против того, чтобы вы организовали съезд в Овидиополе. Наоборот я только за. И хотел бы поучаствовать. Но я думаю, что если проводить два съезда в год, то вряд ли все будут иметь возможность на них присутствовать. На 2016-й планируется съезд в Ковеле, а на 2017-й уже есть предварительныое предложение провести встречу недалеко от границы с Молдавией в Винницкой области. Всё это можно корректировать\обсуждать\предлагать свои варианты.

    В Одессе и области и так несколько раз в году проводятся крупные мероприятия, где уже частично организованы многие моменты или, по крайней мере, есть проверенные решения с жильём, информационная поддержка и т.п. Можно согласовать “спортивный сбор веломобилистов” на одном из этих мероприятий.

  3. Доброго дня всім.Хочу висловити і свою думку ,якщо громада не проти.Вважаю що не слід паритись скількі має бути сльотів,вважаю що чим більше тим краще.Ми зобов’язані мати вибір куди поїхати.А так виходить один раз на рік,про яку популірізацію можна казати ?Коли запарка іде в своєму соку.По технічній причині я не зміг у цьому році потрапити до Олексія,і що ? Тепер маю чекати рік до нового сльоту?Тому на наступний рік вирішив що кращою популірізацією буде якщо сам поїду до людей,не чекати коли хтось надумає до мене завітати.І якщо ми українці хочемо жити по європейсьькі,то маємо і мислити по європейські.Досить сидіти по своїх хатах,у дорогу,у подорож.В цьому році по дорозі до Світловодська я бачив шаленний інтерес до “ВІНГС”а та “ГЕРКУЛЕСА”,я ббув шаленно вражений.Тому у насупному році маю намі здійснити мабудь це буде вперше в історії України,від центру України (с.Мар’янське,Шполянського р-ну.Черк.обл.) до центру Європи (Рахівській р-он.Закарп.обл.)Також знайшов собі помічника,маю намір організувати подорожі на моїхвинаходах навколо Кривого Рога і далі.Адже мій 45 річни досвід мандрівника дозволяє.Також можна надавати послуги як прокат 2х містни веломобілів для веловесіля.Оце і буде на мою думку популірізація,сльоти теж добре ,але вони більше збирають певне коло спеців,ТРЕБА ЇХАТИ В ЛЮДИ !Якщо у кого виникне бажаня відвідати Кривий Ріг,милости прошу.

  4. Олександр, я з вами можу погодитись тільки частково. Кажучи лише за себе навряд чи зможу знаходити багато часу для подорожей. Думаю, що для мене два рази на рік це максимум. На щастя зараз велосипедних заходів стає все більше, тому доводиться вибирати ретельно, куди саме поїхати.
    Що стосується популяризації, то на заходах на зразок «Табору велоконструкторів» я не ставив такої задачі. Популяризація була в програмі далеко не на першому місці. Особисто мені дуже подобається бути в компанії інших любителів лежачих велосипедів, обмінюватись технічними рішеннями, пробувати конструкції інших авторів. Саме завдяки табору я зміг познайомитись, наприклад, із переднім приводом і розвіяв для себе кілька міфів про такі лігеради.

    Петро Зотович організовував заходи по-іншому. Під час них ми з’являлися в людних місцях, де на нас часто вже чекали. Іоді ми були прив’язані до розкладу. Це трохи інший жанр, так би мовити. У нас цього року теж було щось подібне при зустрічі велопробігу “Захід-Схід”. Я навряд чи можу організувати подібне. Але вважаю, що обидва типи зустрічей (технічні і популяризаційні) однаково важливі.

    Було б ще дуже добре брати участь у масових спортивних велосипедних заходах, але для цього необхідно бути спортсменом (втім я сподіваюсь, що в найближчому майбутньому і такі ентузіасти у нас будуть).

    Головна моя думка приблизно така: кожен має своє бачення перспектив розвитку теми веломобілів в Україні. Також кожен має свої можливості для організації зустрічі любителів\конструкторів. Головне не боятися брати на себе цю місію і займатись організацією. Тоді учасники зможуть отримати різноманітний досвід і нові яскраві враження від участі у зборах , організованих різними людьми.

    Якщо ви запланували особисту подорож, то викладайте тут її маршрут і розклад, можливо до вас хтось приєднається.

  5. Олексію, і я привсьому моєму бажані не зможу бувати на всіх заходах.У цьому році двічі мене запрошували на сльот навіть байкери .Але мій бюджет ….Да і потім є одна важливадеталь – кожний має займатись тим що внього краще виходить.Має щось бути первинним а інше другорядним.У Вас схильність до конструюваня і воно дає результат.В мене до мандрівок ,а конструювати другорядне.Так і інші.А братись одночасно за декілька справ марна трата часу.Для популірізації та розвитку даної теми міркую подорожі ,можна називати як завгодно- реклама,піар і т.і.Головна ціль ммандрівка щось відкривати ,пізнавати і людей у тому числі.Мандрівку до центру Європи давно мріяв здійснити на вєліку,але поїздивши на легері відмовився від вєлаІдеї.Такожміркую про подорож від цен. України до центру Білорусії.Як розживусь закор.пашпортом маю намір об’їхати всі центри Європи,їх 4 чи 5,за різними оцінками.здійснити мандрівку через Молдову ,та ще багато чого.По Україні взагалі мовчу,адже я вже років 15-17 взагалі не користуюсь ні потягами ні авто,у будь яку точку їду своїм ходом.Нитку маршрутів викладати буду пізніше як і дату.Треба ще переглянути матеріали про інтересні пам’ятки як історичні так і природи.Думаю для розвитку велоруху і для участі у таких подорожах бажаючих,буде не зайвим встановити якийсь невеличкий реєстраційний внесок,наприклад до 50 гр.Аджє всеодно гроші підуть на розробку нових моделей чи вузлів.Бо мій бюджет дихає на ла…. а так хочеться ще багато чого зробити.Буду вдячний громаді за їхні думки,відпішить хто що думає. З повагою Алхен 315.

Коментарі закриті.