Лігеради в Черкасах

Лігерд "Магелан" на Черкаському пірсі

Лігерд “Магелан” на Черкаському пірсі

Нещодавно їздив у справах в Черкаси. Накатав досить багато км по місту, навіть трохи відпочив не черкаському пірсі. А коли вже зібрався їхати додому, по дорозі раптом побачив попереду лігерадиста! Спочатку не повірив очам! Але відразу рвонув наздоганяти. Думав, що, скоріше за все, це хтось на «Азубі», якийсь турист, бо він був високий, і з великими пакунками позаду.

Наздогнав я його недалеко від річкового порту. Познайомилися. Чоловіка звати Олександр, про мене він вже знав від місцевого продавця велосипедних деталей. На лігераді їздить вже більше 3-х років, а вирішив зробити його після перегляду фільму з Джекі-Чаном. Сам Олександр любить рибалити, томі зробив лігерад – щоб будо зручніше їздити з пакунками і вудками. Ми з ним знайшли спільну мову і на рахунок мотора. Він поділився, що люди не розуміють, чому він не хоче ставити мотор на лігерад. Також він розповів кілька цікавих випадків. Я сподіваюсь, що ми з ним ще зустрінемось. Обмінялися номерами телефонів.

Лігерадист Олександр з Черкас

Лігерадист Олександр з Черкас

IM000313 IM000314

Кільк слів про сам лігерад. Він зроблений на основі «Туриста», рама залишилась такої ж висоти, так що апарат вийшов досить високий. Спинка сидіння ближче до вертикальної. Задньої підвіски немає, передня – вилка. Позаду за сидінням облаштований великий багажник. За сидінням и попереду каретки є кріплення для натяжного даху від дощу. Було б дуже цікаво подивитись на цю конструкцію в зборі! Нажаль я не зміг сфотографувати детально, бо ми стояли на дорозі, і я поспішав до того ж.