Тренажер для дітей

DSCF2762Потрібно було зробити це ще взимку… В мене валявся генератор на 110W\220V. Я пробував робити з нього тренажер для себе, але потужність замала.

Я міг досить легко обертати його навіть при короткому замиканні виходу. Зате в той раз приробив до генератора трансмісію.

Після першої подорожі з дітьми в цьому році (на 18 км), я зрозумів, що дітей необхідно тренувати, особливо Антона, бо він звик їздити разом зі старшим братом, і сам не відчуває своєї долі роботи, яку необхідно докладати для руху трайчику.


 

DSCF2683

DSCF2680


 

Тому я вирішив зробити тренажер з індикатором потужності, щоб діти могли в будь-який час сісти і покрутити педалі, при цьому щоб було чітко видно результат роботи. Став в нагоді старий генератор. Зірки на ньому вже були, залишалось тільки зробити кріплення для вилки та щиток, щоб ніхто не сунув пальці в шестерні.

Семен (майже 7 років) може досить легко на короткий час засвітити лампочку повним розжаренням, тобто видати всі 220 вольт, і протримати цю напругу десь секунд 15. 150 вольт він може тримати вже 3 хвилини.  Антон, поки що, має значно скромніші результати – 2 хвилини при 100 вольтах. Але, тренування почались тільки 3 дні тому.

 

Подивимось, як зміняться результати через тиждень.  Вже є явно позитивні зрушення, бо Антон чітко зрозумів, як починати рух під навантаженням (зводити педалі), та як взагалі обертати педалі під навантаженням. Раніше він просто ворушив ногами, а всю потужність на тандемі видавав його брат.  Через два тижні я поверну на трайк заднє колесо і ми повторимо реальну  поїздку – для порівняння.

 

3 коментарі до “Тренажер для дітей

  1. Алексію, а де малий трайк для одного? Якщо є в наявності і не використовується -хотів би поспілкуватися з Вами з метою придбання.

  2. Чудова ідея! Головне, що є наглядна візуалізація. Крутиш і одразу бачиш результат роботи. Для дітей, замість звичайної лампочки, можна було б придумати якийсь пристрій, що по різному реагував на різну напругу. А в ідеалі написати гру на комп’ютер, симулятор HPV перегонів, приєднати датчики до трайка і проводити тренування. Але це вже з області фантастики. 🙂
    Сам минулої зими задумувався над генератором з приводом від педалів (коли почали вимикати електроенергію). Зробив щось на зразок велотренажера, в якості генератора використав двигун для велосипедного колеса 60v 1000w. У якості індикатора напруги прикріпив смужки зі світлодіодами на 12v, вони були з’єднані послідовно (5 шт.). Також через контролер під’єднав акумулятори, для зарядки. Крутив на зірках 48 та 14 (максимальна передача) беж особливих зусиль. Правда, установку на “ділі” випробувати не вдалося – перестали відмикати електрику.

Коментарі закриті.