Чергова поїздка з красивими краєвидами

DSCF1432

Вчора здійснив чергову побутову поїздку на «Колумбі»

.DSCF1412

Враховуючи те, що погода не по-зимовому тепла і, більш менш суха останні два дні, я вирішив поїхати до Чигирина ґрунтовими шляхами, адже поворот на альтернативну дорогу виглядав досить непогано і вабив скороченням шляху на цілих 9 км.

DSCF1416

Перша частина дороги була більш-менш, хоча лігерад котився набагато гірше, ніж по повністю сухій дорозі. Наближаючись до Тясьмину мені доводилось долати все більші перешкоди у вигляді грязюки консистенції пластиліну. Вона не липла на колеса, але створювала великий опір коченню.

DSCF1417

Сама річка була надзвичайного насиченого синього кольору.

DSCF1422

Взагалі стан дороги був неоднорідним. Іноді я їхав зі швидкістю 16-17 км\год, а іноді – всього 8-9. На одному з відрізків шляху побачив дерево зі слідами роботи бобрів. Вирішив сфотографувати, тож підійшов ближче.

DSCF1420

Дерево було згризене майже до падіння. Там вже пішла тріщина, думаю, що вона і змусила бобра зупинити свою роботу.

DSCF1424

Мабуть він ще не вирішив, що валити дерево пора, але все підготував для цього. Таке дерево поблизу було не одне. Деякі дерева вже були повалені у воду. А в більшості з них не було кори знизу. Я раніше думав, що це люди знімають кору, щоб потім валити ці дерева на дрова. Але зараз починаю вірити, що це робота бобрів. Нажаль, самих бобрів я не побачив.

DSCF1421 DSCF1423 DSCF1426 DSCF1425

Слід кабана

Слід кабана

Далі дорога стала ще гіршою. В деяких місцях мені доводилось пройти пішки, оминаючи рідку грязюку і калюжі.

DSCF1429

Але, на мій подив, багато таких калюж я міг проїхати своїм ходом, звісно, ризикуючи впасти в болото, проте у випадку успішного проїзду мої ноги залишались сухими 😉 В цій поїздці я жодного разу не замочив ноги, так що можна вважати це успіхом.

DSCF1430 DSCF1432 DSCF1433 DSCF1434

Проте в підсумку ніякого виграшу в часі від скороченого шляху я не отримав. Навпаки він зайняв набагато більше часу, ніж асфальтна дорога.

Чигиринські велосипедисти

Чигиринські велосипедисти

Чигиринські велосипедисти

Чигиринські велосипедисти

DSCF1440

Завершивши свої справи в Чигирині я вагався, чи повертатись мені тим самим шляхом, чи їхати по асфальту. Не можу точно сказати, чому саме але я вирішив їхати ґрунтами. Можливо через те, що скоро випаде сніг і я не зможу більше тут їздити. На зворотньому шляху вже стало чітко ясно, що така ґрунтовка забирає надто багато сили, але вибір вже був зроблений, і часу до темна вистачало. Кудись поділись всі дикі звірі, яких тут було повно навесні. Я давно вже не зустрічав ні зайців ні лисиць ні куріпок. Але тиждень назад бачив на річці білого лебедя.

DSCF1448 DSCF1449 DSCF1452

Біля Суботова я натрапив на сліди комбайна, який проїхав тією ж дорогою, що і я. По його слідам я зміг впевнено подолати наступну перешкоду.

DSCF1453

На останні підйоми їхав дуже повільно, бо м’яка дорога висмоктала всі сили, та й завантажив я додаткових 25 кг поклажі в баули.  Всього проїхав 46 км, близько 40-ка з них по ґрунтам.

Коментар до “Чергова поїздка з красивими краєвидами

  1. Краса, хоч останнім часом я лігерадом їзжу мало, та обожнюю подібні поїздки через села та польові стежки. Гадаю аби не зайвий чималий вантаж, то поїздка б принесла тільки насолоду)
    А що у вас за модель покришок Maxis, як враження від неї?

Коментарі закриті.