7-ме серпня – з’їзд (день перший)

Прибув Артур Пивовар і компанія

Прибув Артур Пивовар і компанія

Рано вранці я вирішив їхати до Чигирина, щоб купити заміну стертих покришок для «Гармонії», а також мені потрібні були спіральки від комарів та сірники.

Виїхав десь о 7-й годині на «Колумбі», скористався всіма короткими шляхами. На мій подив лігерад нормально пройшов по піску і глибокій пилюці на грунті (завдяки широким шинам). По дорозі бачив кількох диких звірів. Прямо перед Суботовом мій шлях перетнула косуля, метрах в 10-ти від мене, а ще раніше бачив зайця. Камери, нажаль, з собою не було. Взагалі в цей день я нічого не знімав. Всі фото робили Габріель та Ігор Галинин, а відео – тільки Ігор.

В Чигирині мені пощастило знайти хорошу покришку на 20 дюймів, проте лише одну. Я вирішив поставити її на гостьовий лігерад. Для квадро купив найдешевші покришки в магазині госптоварів. Потім виявилось, що це була велика помилка. Найкращий варіант з дешевих покришок це так звана «йолка». Вона, хоча б, зроблена з гуми і має дійсно нейлоновий корд.

Всього я купив три покришки. Потім, дорогою додому, заїхав на чигиринський базар, а потім берегом Тясмину рушив у табір.

Тим часом в Таборі Каріна організувала народ на приготування великої каструлі борщу. Коли я повернувся, борщ уже був готовий.

DSC_0058

Каріна і Габріель на кухні

Каріна і Сергій на кухні

Ігор Галанін і Вікторія

Ігор Галанін і Вікторія

Борщ

Борщ

DSC_0054 DSC_0055

Борщ

Борщ

Борщ

Борщ

Борщ

Борщ

Габріель, Каріна з Антоном і Сергій Муравйов на кухні

Габріель, Каріна з Антоном і Сергій Муравйов на кухні

Сьогодні ми очікували приїзд всіх учасників. На цей день не було заплановано групових виїздів, тому всі займалися своїми справами. Хто не допомагав на кухні, той облаштовував намети (Сергій Муравйов та Ігор не встигли поставити намети звечора і ночували у літньому будиночку).

Приїхав Павло Недільський на новому лігераді-стрімлайнері «Комфорт 02». Нова модель виглядала більшою за розміром, але навряд чи мала більші габарити. З нововведень основні це інша конструкція обтічників, наявність опорних коліс (для дуже повільної їзди) та відкидна спинка сидіння, яка відкриває зручний доступ до багажного відділення. Багажник має досить великий об’єм. Крім того, нова система фар від скутера.

Комфорт 02

Комфорт 02

Сергій Муравйов, Павло Недільський і лігерад-стрімлайнер "Комфорт 02"

Сергій Муравйов, Павло Недільський і лігерад-стрімлайнер “Комфорт 02”

Думаю, що Павло сам опише свою машину пізніше.

Мені зателефонував Олександр, сказав, що вже їде з Чигирна на лігераді, і питав дорогу.  Після обіду ми з Габріелем пішли до майстерні – налаштовувати колії наших машин. Я на швидку руку зробив спеціальний пристрій, який дозволяє заміряти сходження\розходження коліс. Правда він має два суттєві недоліки:

1 – наявність вісімки на колесі впливає на результат заміру.

2 – він не враховує люфти у рульовій системі. Тому доводиться або зводити, або розводити колію, щоб відчути люфт та зробити поправку на нього.

Налаштування колії трайку

Налаштування колії трайку

Налаштування колії трайку

Налаштування колії трайку

 

Поки ми займались наладкою, приїхав Олександр.

Олексій і Олександр

Олексій і Олександр

Олександр фотографує квадро

Олександр фотографує квадро

Я полазив по горищу майстерні і дістав старі покришки на 20 дюймів. Ми вирішили брати їх з собою на всі виїзди – про всяк випадок. Скоро ми завершили і спустились вниз до табору, щоб покататись на техніці одне-одного.

Спустившись вниз я побачив, як в напрямі табору поїхали двое вертиклаьщиків. Це виявились кіровоградці, які колись писали мені про своє бажання побувати у нас на Таборі.

Кіровоградці пробують "Комфорт 02"

Кіровоградці пробують “Комфорт 02”

Мені було дуже цікаво спробувати лігеард Флево Сергія Муравйова. Поїхати виявилось не так просто, але в мене вийшло хоча і не впевнено. Пізніше я зрозумів, що рульувати набагато легше, коли на педалях більше навантаження, тому просто притримував заднє гальмо.

Лігерад "Флево" Сергія Муравйова

Лігерад “Флево” Сергія Муравйова

Олексій Ганшин на лігераді "Флево" Сергія Муравйова

Олексій Ганшин на лігераді “Флево” Сергія Муравйова

Олексій Ганшин на лігераді "Флево" Сергія Муравйова.  Ігор Галанін знімає відео

Олексій Ганшин на лігераді “Флево” Сергія Муравйова.
Ігор Галанін знімає відео

Поки ми катались внизу – приїхав Артур Пивовар з родиною, та ще додатково привіз Сергія Петренка з Кіровограду і Юрія з Хмельницього.

Прибув Артур Пивовар і компанія

Прибув Артур Пивовар і компанія

Прибув Артур Пивовар і компанія

Прибув Артур Пивовар і компанія

Всі по черзі пробували їхати на «флево», проте вийшло не у всіх.

Хто був голодний – міг поїсти борщу. Новоприбулі пішли ставити намети та приймати душ. Скоро і всі інші пішли до табору, а до дороги спустились діти у супроводі Каріни – кататися на дитячих трайках. Нажаль в той день їх ніхто не фотографував.

Приїхав Віталій Семіохін на новому лігераді. Розказав, що вони з Полтави разом із Сергієм Кальченком, але біля Чигирина Віталій помчав вперед. Я подзвонив Сергію, і він запевнив мене, що в нього все добре, просто він не поспішає і до темна приїде.

Каріна, коли стежила за дітьми, що каталися, зустріла ще одного нового учасника Ігоря Мироненка, якого супроводжувала автівка з двома родинами (родиною Ігоря та його друзів з немовлям).

Починало темніти, табір наповнився людьми, у всіх були свої справи (хто ставив намети, та розкладав речі, хто лагодив автівку, хто збирав гостьовий лігерад)…

Юрій і Олексій за роботою над гостьовим лігерадом

Юрій і Олексій за роботою над гостьовим лігерадом

Приїхав Сергій Кальченко.

Приїхав Сергій Кальченко

Приїхав Сергій Кальченко

 

Вже вночі при світлі ліхтаря я розчистив місце в лісочку для його гамака.

 

Потім всі зібралися в столовому наметі, де горіла лампочка. Для захисту від комарів ми запалили спіральки. На щастя, в перші дні комарів було менше, і вони були в основному в сутінках. Вдень і після десятої ночі їх кількість різко падала.

Табір

Табір

Лігерад Сергія Петренка

Лігерад Сергія Петренка

Сергій Петренко роздає наклейки

Сергій Петренко роздає наклейки

Єгор Ралко, Габріель Енеді і Сергій Петренко

Єгор Ралко, Габріель Енеді і Сергій Петренко

Піротехнічний фумігатор у дії

Піротехнічний фумігатор у дії

Курятник і намети

Курятник і намети

Табір

Табір

 

Лігерад Олександра і велосипеди кіровоградців

Лігерад Олександра і велосипеди кіровоградців

За вечерею обговорили організаційні моменти (такі як збір коштів на продукти і меню, а також плани на найближче майбутнє). Юрій визвався бути кухарем. Ми склали перелік продуктів, які планували купити завтра на суботньому базарі. Прибули всі, хто заявлявся, крім Олександра Лукьянченка з Кривого Рогу. Мені вдалось додзвонитись до нього. Виявилось, що він мав поломку вчора і повернувся додому.  Це означало, що всі, хто мав прибути сьогодні – на місці.

 

Своїм ходом приїхали трое: Сергій Кальченко з Харкова, який дорогою заїхав до Полтави, де до нього приєднався Віталій Семіохін. Та Ігор Мироненко, який їхав з Сум. Нажаль, про дорогу ми з Ігорем так і не поговорили… Сподіваюсь на звіт від нього.

Завтра на нас чекала рання дорога, хоча і не далека. Я трохи переживав на рахунок того, як поведе себе квадро. Сподівався на краще, бо дуже хотілось, щоб ця машина приймала участь у заході. На даний момент використання «Гармонії» – єдина можливість для Каріни взяти участь у наших поїздках, бо нам необхідно возити з собою Вікторію, яку ще не можна залишати без мами.

 

Далі буде!

Відео:

 

 

 

5 коментарів до “7-ме серпня – з’їзд (день перший)

  1. Когда я с Виталием 7 числа ехал, то остановился поправить мешки которые лезли в заднее колесо, а Виталий тем временем незаметно для меня свернул на грунтовку, я же поехал дальше до гравийной дороги, там Виталия не оказалось на повороте, а так как он меня в таких случаях раньше ждал, я подумал что видимо есть другая дорога получше, и чтоб на неё попасть нужно проехать дальше, где он наверняка меня подождёт на повороте. Так я проехал лишних пару километров дальше, Виталия нет! Я стал сомневаться, посмотрел карту, понял что удаляюсь от места назначения, и решил вернуться на знакомую гравийку. Но захотелось перекусить, я выпил кифира, не помню чего ещё, подождал немного в тени, и поехал назад к гравийке. С грузом ехать было трудно по гравию, поэтому две трети пришломь идти. По дороге я собрал всех встреченных комаров, и с этой тучей пришёл в лагерь, совершенно не надеясь что в лагере их меньше десяти миллионов! Но меня удивили, что комаров почти нет! Заколдованное место думаю… А дальше вы знаете 😉

  2. Як завжди я дивуюсь – коли Олексій встигає робити стільки справ одночасно – вже й звіти написав! Дякую тобі, Олексію, за таку оперативність!!!

    Як добре, що мое фото та відео стало у пригоді! Я старався, я дуже старався 🙂
    Цьогорічний табір став випробуваннням не лише особисто для мене, але й для моєї техніки:
    — лігерада, який я закінчив робити безпосередньо перед від’їздом;
    — фотоапарата, який я склав з двох неправних апаратів – модель не нова, але має досить якісні характеристики навіть на сьогодняшній день;
    — екшен-камери, яка була куплена беспосередньо перед табором.

    Із задоволенням констатую, що уся ця техніка гідно витримала випробування!!!

  3. Миколо, у мене їх декілька 🙂
    Якщо ти питаєш про той фотоапарат, який був зі мною під час “Табору-2015”, то це Fujifilm FinePix E550. Ось на цьому фото його добре видно. Більше подробиць про цей апарат я напишу у моєму звіті про перший день табору (скоро буде).

Коментарі закриті.