По Тясьмину до Чигирина (тестово-побутова покатушка)

Після встановлення на мій «Колумб 2013В» нової вилки, я вирішив її протестувати.  Але їхати по звичайній дорозі вже трохи набридло. Від деяких людей я чув, що існує ґрунтовка вздовж Тясмину, і от зараз вирішив пошукати її. Спочатку подивився по «картах Гогла», побачив, що там по обидва береги річки є якісь дороги. Проте особливо я не намагався все роздивитись. Вирішив, що на місці буде видніше. До Тясмину доїхав по знайомій дорозі. Де-не-де був пісок, але вологий – проїхав без проблем.

Зробив пару фото біля першого мосту.

DSCF9510 DSCF9507 DSCF9509

Далі почав шукати дорогу, але по лівому березі не знайшов. Трошки поблукав і повернувся на правий берег. Там знайшлась непогана дорога. Але вона скоро звернула в село Новоселиця, а туди, куди мені треба, йшла ледь помітна колія від трактору. Поїхав по ній. Трава була вкрита густою росою, через те я намагався зайвий раз не опускати ноги. Але їхати ставало все важче, бо трактор тут проїхав, мабуть, всього один раз. Часто поперек дороги лежали старі верби. Деякі були попиляні. Колія обходила їх Іноді я взагалі губив колію і їхав просто по траві, весь час вагаючись, чи не звернути мені в село, яке виднілось праворуч. Так я проїхав майже годину, зі швидкістю 5-6 км\год. Одного разу втрапив у болото. Переднє колесо проскочило, а заднє загрузло майже по перекидку. Потрібно поставити назад більш широку шину.

DSCF9514 DSCF9515 DSCF9516

Трошки згодом дорога покращилась, і я став їхати швидше. Знайшов чиєсь рибальське місце. Тут була кладка на старому дереві, що впало в річку. На дереві зроблені перила і сходи на початку. Там же лежала баночка з червами, а з самої кладки були закинуті донні вудочки.

DSCF9517

Баночка з черв'яками

Баночка з черв’яками

DSCF9523 DSCF9525 DSCF9524 DSCF9518 DSCF9520 DSCF9521 DSCF9527

Далі дорога знову ненадовго стала поганою, але згодом сильно покращилась – навпроти села Суботів. Тільки я розігнався по накатаній дорозі, як поперек шляху повстав канал. Довелось їхати вздовж нього, шукаючи місток. Місток скоро знайшовся. Дорога йшла далі, як раз до Іллінської Церкви. Церкву взагалі було видно здалеку. Я бачив її ледь не половину всієї поїздки.

DSCF9536

Іллінська Церква. Вид з боку Тясьмину

Іллінська Церква. Вид з боку Тясьмину

Корови на протилежному березі

Корови на протилежному березі

Повернувшись до берега Тясмину я поїхав по добре накатаній дорозі. Тут став навіть зустрічати транспорт, в тому числі і велосипедистів. Дорога часом ставала гіршою, але не порівняти з тією травою, що була до Суботова. Так я дуже швидко доїхав до околиць Чигирина, минувши один міст і повернувши на наступний.

DSCF9539 DSCF9541

Тут, на відміну від асфальтної дороги, була цілковита рівнина. Потрібно буде засікти час на дорогу до Суботова з Чигирина по цій дорозі і по асфальту. Думаю, що по грунту буде швидше.

На околиці міста трохи налякав коняку, яка везла віз трави. Вже у місті бачив, як ця бричка поїхала по головній вулиці, а дядька-водія зустрів потім у магазині. Мабуть для нього коняка це звичний транспорт.

В Чигирині повирішував свої справи, набравши 23 кг вантажу. Вантаж намагався розташовувати якнайближче до переднього колеса.

Назад теж поїхав по ґрунту, вже знаючи дорогу. Несподівано швидко дістався середнього мосту. Зробив  фото. Там ще недалеко від нього лежать кілька великих каменів.

DSCF9547 DSCF9548 DSCF9551 DSCF9552

Доїхавши до Суботова звернув вздовж каналу, та піднявся до асфальтної дороги, щоб потім перейти на ґрунтовку вже до Чмирівки. Загалом проїхав не так багато, але отримав задоволення від поїздки, та ще й вирішив побутові справи.

Нова вилка себе повністю виправдала. Їхати навіть по засохлим слідам від трактору досить комфортно, на ямках швидкість майже не втрачається.

 

Ще  з’явилось кілька ідей, що до патчів для «Колумб-2013», які допоможуть покращити існуючу раму без переробок. Скоро все розповім і покажу 😉   Нажаль, не всі хороші ідеї приходять одразу. Інколи потрібен час для сотень уявних тестів та аналізу, що змішаний з періодичними реальними тестами, щоб збагнути що на що впливає, і куди що треба змінити для покращення елементів конструкції. Тож, скоро будуть нові корисні дрібнички.

 

2 коментарі до “По Тясьмину до Чигирина (тестово-побутова покатушка)

  1. шикарное путешествие, и без запаха бензина! а места почти знакомые 😉 уже сосскучился по вашим “краєвидам” . ну ничего заканчиваю легкий марафет своего боевого коня и в конце месяца… но тсссс!.. не будем забегать вперед 🙂

  2. Супер!!! ) По зелёной травке.. Красота!
    Про патчи тоже интересно,подожду )

Коментарі закриті.