Підсумки мого велосезону 2014

З Новорічними святами!

З Новорічними святами!

            Залишаються лічені дні до завершення велосезону 2014.

             Можливо комусь буде цікаво,але для мене цей рік був відкриттям нової велотехніки – лігераду.Мені завжди подобались невеликі велоподорожі “вихідного дня” до інщих міст,на природу,і робив це на звичайному велосипеді дорожнього типу марки КТМ.Згадую,як тяжко було їхати по 8 – 10 годин,а на другий день ще все боліло.

             Коли побачив на сайтах HPV техніку,то зрозумів,що це обов’язково треба спробувати.Почав створювати лігерад,можливо дещо незвичний (була публікація на нашому сайті в жовтні місяці),але мені було цікаво випробувати його можливості.Таким чином з’явився лігерад, який отримав назву “Комфорт-01”.Його зовнішній вигляд поки що не такий естетичний, але процес удосконалення продовжується, на цьому етапі намагаюсь зробити його більш функціональним, як приклад,захист від дощу, який легко монтується і важить не більше 300 г.

             В ці дні показник велокомпютера наближається до позначки загального пробігу 4000 км і це дає підставу зробити деякі висновки. По-перше, цей транспортний засіб вирішив багато недоліків звичайного велосипеда, і подорожі стали цікавішими, з меншими фізичними навантаженнями, одним словом свою назву лігерад виправдав. По-друге, це можливість не припиняти улюблені “покатушки” у негоду. В кінці грудня, під час чергової велопрогулянки, падав дощ і був поривчастий вітер, мені назустріч їхав велосипедист. Я йому поспівчував, тому що в мене є лобове скло із склоочищувачем і захист від дощу, а у ньго нічого. По-треттє, це цікаві подорожі, зустріч з людьми, молоддю, які цікавляться такою технікою.А на питання:”Що це таке?”,відповідаю – “вєлік”, хоча трохи незвичний. Подив викликає у всіх коли кажу, що проїхав за день сотню і більше км, а як треба розганяю лігерад до 50 км/год. Запам’ятались мої подорожі майже до всіх районних центрів Волині, до митного переходу “Ягодин”,що на кордоні із Польшою. Декілька разів їздив на відпочинок до озера “Світязь”, – майже 100 км в один бік, і намагався кожну подорож супроводжувати цікавими фотографіями, відіо. Одну з таких “фотосесій” зробив в м.Нововолинськ для Каріни (дружини Олексія). Також цікавим був одноденний велотур на відстань більше 200 км Ковель-Рожище-Ківерці-Колки-Маневичі-Ковель, під час якого мене зупинили на посту працівники ДАІ і питали де на лігераді стоїть двигун… В кінці травня місяця перший раз прийняв участь у “Всеукраїнському велодні” у Луцьку. Тоді мене здивувало,що більшисть велолюбителів із інших міст приїхали на автомобілях з велосипедами, а для мене було нормально приїхати з Ковеля і назад своїм ходом на лігераді (170 км).

                А головною подією сезону для мене був, звісно, табір велоконструкторів. Я дуже вдячний Олексію за надану можливість прийняти участь у такому дійстві. Про таке можна тільки мріяти, що ентузіасти і любителі альтернативної велотехніки зібрались разом, а ще в такому мальовничому куточку України.

                На завершення,хочу всіх читачів клубного сайту привітати з наступаючими Новорічними святами.Побажати, незважаючи ні на що, завжди отримувати задоволення від справ, які заслуговують того, щоб ними займатись.

                                                                                               З повагою, Павло Недільський  (м.Ковель).

Природа Волині (оз.Пісочне)

Природа Волині (оз.Пісочне)

Мій альтернативний КТМ

Мій альтернативний КТМ

DSCN6087

Райцентри Волині

Райцентри Волині

Райцентри Волині

Райцентри Волині

Райцентри Волині

Райцентри Волині

Біля кордону

Біля кордону

За поворотом Польша

За поворотом Польша

Скрізь хочеться поїхати

Скрізь хочеться поїхати

Різні покоління техніки

Різні покоління техніки

Лігерадом до озера Світязь

Лігерадом до озера Світязь

Наметове містечко на оз.Світязь

Наметове містечко на оз.Світязь

Відпочинок під час подорожі

Відпочинок під час подорожі

Фотосесія на природі

Фотосесія на природі

Майже веломобіль

Майже веломобіль

Дощ не стане на заваді

Дощ не стане на заваді

Після велопрогулянки

Після велопрогулянки

Велодень у Луцьку

Велодень у Луцьку

Київський перон

Київський перон

Київський перон

Київський перон

Компактне розміщення в потязі

Компактне розміщення в потязі

Смілу також проїзджав

Смілу також проїзджав

Мальовничі куточки Холодного Яру

Мальовничі куточки Холодного Яру

З Новим роком!

З Новим роком!

 

7 коментарів до “Підсумки мого велосезону 2014

  1. І вам, Павло, дуже дякуємо за знайомство, за те, що приїхали на Табір, і за публікації на сайті!
    Ваш річний кілометраж вражає! У мене був більший тільки минулого року (5393 км), а цього року їздив значно менше, і вже видно, що до 4000 не дотягую 🙂
    Ви дійсно робите величезний внесок у популяризацію HPV, мандруючи так далеко, та ще й знаходячи оригінальні конструкторські рішення.

    Продовжуйте так і надалі, думаю, що з ростом числа активних ентузіастів у нас з’являться нові можливості для проведення великих (за кілометражем) веломобільних пробігів по всій Україні.

  2. Здорово!
    А как вообще в поезде относятся к перевозке велосипедов? Пристегивали его там к чему то?

  3. Всім дякую за коментарі.Це в мене “дебют” на сайті.
    Относительно перевозки в пригородных поездах.Для установки лигерада вертикально,установил в задней части две подставки,третья точка опоры – колесо.Стоит достаточно устойчиво,пристегивать нет необходимости и занимает места всего 110 х 60 см.
    Есть опыт перевозки в электричках Киев-Мироновка,Смела-Мироновка,повышеной комфортности Киев-Ровно и др.Оформляется провоз через билетную кассу как велосипед или багаж и стоит приблизительно 50% стоимости полного билета.

  4. Чесно кажучі, я вражений! Вражений Вашою активністю, Вашим кілометражем та різноманіттям Вашим мандрівок! Дуже приємно те, що до нашого товариства приєднуються саме такі люди, як Ви, Павло.
    Бажаю Вам подальших успіхів у конструюванні нової HPV-техніки, нових цікавих мандрівок та усілякої підтримки з боку Ваших близьких людей.

    З наступаючім Новим Роком!!!

  5. Сміла вітає вас 🙂
    В 2015 планую вдруге відвідати Шацькі озера, та проїхатись дорогами Волині 🙂

Коментарі закриті.