Піч зі старих електродвигунів

DSCF7449Ось таку піч зробив батько для хімічної майстерні (де я виклеюю сидіння для лігерадів).

Піч з електродвигунів

Піч з електродвигунів

Піч з електродвигунів

Піч з електродвигунів

Піч з електродвигунів

Піч з електродвигунів

Піч з електродвигунів

Піч з електродвигунів

Виникла потреба у новій печі, бо та, що стояла там раніше, була занадто потужна и занатдо громіздка.

Нова піч економічна, проста в користуванні, з гарною тепловіддачею, має компактні розміри.

Для виготовлення печі використано два корпуси від згорівших електродвиунів на 5 і 7 кВт (тільки чавунні деталі двигунів).  Такі корпуси можна придбати задешево на пунктах прийому металобрухту.

Недолік печі – малий внутрішній об’єм, тому не можливо закласти багато палива одночасно.  Це означає, що при інтенсивному горінні (що необхідно для великих приміщень) буде потреба часто підкладати дрова.  Проте в мене приміщення маленьке, тому однієї закладки вистачає на 3-4 години (температура в приміщенні – 22 градуси, при зовнішній близько нуля).

 

 

2 коментарі до “Піч зі старих електродвигунів

  1. Яка чудова ідея!!! Я просто в захопленні від цієї конструкції! Дійсно, чавунні корпуси від великих електродвигунів – відносно дешеві та доступні, а з технічної точки зору – дуже гарні заготовки для створеня печі – товстий метал витримає високу температуру усередині, а зовнішні ребра створені саме для того, щоб віддавати максимум тепла. Одним словом, я в захваті від цієї винахідницької ідеї!

  2. Так, ідея дійсно дуже влучна. Також є інші варіанти такої печі, наприклад вертикальний дозволить зробити її ще більш компактною, та реалізувати газовий купол всередині для збільшення ефективності. Але там треба вирішити проблему малого об’єму для дров. Треба робити якісь хитрі дверцята, щоб ставити дрова вертикально.

Коментарі закриті.